iconImg

Cirkusz vagy park épüljön a Nyugati pályaudvar mögött? Döntsd el Te!

Cirkusz vagy park épüljön a Nyugati pályaudvar mögött? Döntsd el Te!

 

Az Orbán-kormány cirkuszt és istállót akar építeni a Nyugati mögött – mások szerint viszont hiányoznak a parkok, a fák, a zöldfelület. Csak 5 perc, és Te is elmondhatod a véleményedet!

Az Orbán-kormány egyik napról a másikra kiemelt beruházássá nyilvánította a Nyugati pályaudvar mögött található rozsdaövezet ügyét. Anélkül, hogy bárkit megkérdeztek volna, úgy döntöttek: cirkuszt, istállót és artistaképzőt fognak építeni. A fák telepítése, a gyalogos és biciklis közlekedés, a VI. és XIII. kerület összekötése nem érdekli őket. Ahogy az sem, hogy a világörökségi terület címet is elveszíthetjük ezzel a beruházással.

A terézvárosi DK konzultációt indít a Nyugati pályaudvarnál található rozsdaövezet hasznosításáról. Meg vagyunk győződve arról, hogy egy európai demokráciában fontos, hogy egy ilyen fajsúlyú döntés meghozatalába bevonjuk az itt élőket.

Érdemi párbeszédet kezdeményezünk a terézvárosiakkal: csak olyan fejlesztés indulhat meg ezen az értékes területen, amihez hozzájárulnak a helyi lakók.

Mondd el a véleményed, töltsd ki a konzultációt!

Elmondom a véleményemet!